8 març

                                               8 DE MARÇ 

El Dia Internacional de la Dona o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i és reconegut per les Nacions Unides, un dia utilitzat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant la discriminació per raó de sexe. La jornada commemora la lluita de les dones per la seva participació amb els homes en l'àmbit laboral i, per extensió, pel dret a la independència econòmica.

La primera commemoració va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i des d'aleshores la commemoració s'ha estès a molts altres països., Àustria, Dinamarca i Suïssa, i des d'aleshores la commemoració s'ha estès a molts altres països.



Resultat d'imatges per a La primera dona a guanyar un Premi Nobel
Marie Curie va ser la primera dona a guanyar el Premi Nobel, i el va guanyar en el camp de la física l'any 1903, juntament amb el seu marit Pierre Curie i Henri Becquerel. Marie també és l'única dona que va guanyar el premi dues vegades, ja que també va guanyar el Premi Nobel de Química el 1911.



La declaració de les Nacions Unides recordava: "També recordem la impressionant història feta per l'home amb la seva presència a l'espai exterior i els grans èxits que s'han aconseguit des del primer vol humà a l'espai exterior, especialment quan Valentina Tereshkova es va convertir en la primera dona a volar a l'espai exterior. òrbita al voltant de la Terra el 16 de juny de 1963 i quan Neil es va convertir en Armstrong, la primera persona a trepitjar una superfície
.



La dona és la germana atenta, companya i amiga, és la dama amb un missatge que s'ha transmès de generació en generació, va teixir fils de lleialtat i un pacte d'autenticitat confiat per pactes d'autenticitat, el bell passat.

Una dona domina molts papers i combina amb les seves moltes qualitats amb una distinció i una excepcionalitat que cap dels homes pot dominar.








Comentaris

Publica un comentari a l'entrada